Britanka pravi kolače i torte koji su istinsko remek-djelo
Kolači i torte Britanke Emme Jayne su prava umjetnička djela. Njene poslastice impresivno izgledaju i vrlo su ukusne.
Kolači i torte Britanke Emme Jayne su prava umjetnička djela. Njene poslastice impresivno izgledaju i vrlo su ukusne.
Bivša prva dama SAD-a Michelle Obama na Netflixu pokreće svoj kulinarski show za najmlađu publiku.
Arduana Pribinja jedna je od naših najboljih novinarki mlađe genereacije. Već 18 godina se bavi novinarstvom i trenutno je članica tima Al Jazeere Balkans, a odnedavno je pronašla i novi hobi. Piše blog o kulinarstvu.
Iako je počeo kuhati sa samo tri i po godine, profesionalni kuhar i jedno od omiljenih TV lica kada je riječ o kulinarskim emisijama Vjeko Kramer kaže da mu kuhanje nikada nije dosadilo i da u pripremanju hrane nema granica, ali da nikada ne kuha kada je ljut jer je energija koju ulažemo u jelo najvažniji začin.
Drugog dana mostarskog Sajma za poboljšanje kvalitete života "Good life" na kulinarskom showu zdrava jela pripremao je poznati hrvatski kuhar Ivan Pažanin. Kuhar koji je široj javnosti postao poznat kroz kuharski show "Tri, dva, jedan – kuhaj" spremao je jela kojima je fokus zdrava prehrana, ali i korištenje morskih plodova koji su zaštiti znak njegove kuhinje.
Prvomajski praznici i sunce koje je danas zagrijalo našu zemlju zasigurno će mnoge inspirisati na roštiljanje. Iskusne "roštiljdžije" sigurno znaju mnogo toga o pravilnoj potpali i koliko koja vrsta mesa ili povrća treba biti na vatri, ali ni njima neće škoditi da pročitaju nekoliko korisnih savjeta kulinarskih stručnjaka.
Bosiljak, jedna od omiljenih začinskih biljaka, uzgaja se i na našim područjima, a omiljeni je dodatak brojnim jelima kojima daje specifičan okus i miris.
Praznik rada, 1. maj, idealan je dan za "mesaroše" i sve one koji uživaju u roštilju i pripremanju mesa na ovaj način. Ekipa portala Klix.ba posjetila je ovom prilikom jednu sarajevsku ćevabdžinicu, te razgovarala i sa drugim bh. kuharima i stručnjacima za pripremu mesa.
Mađarska kuharica Judit Czinkné Poór svoje je vještine ocrtavanja porculana podigla na sasvim novi nivo.
Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Milanu 8. oktobra je predstavio kulinarsku ponudu, specifična jela, pića i rukotvorine iz Bosne i Hercegovine, kao i raznovrsnu turističku ponudu naše zemlje.