Tužilaštvo na potezu
17

Banjalučka policija prijavila vlasnika firme iz Sarajeva da je obmanjivao kupce

D. Be.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Policijski službenici Policijske uprave Bana Luka podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Izvještaj protiv osobe inicijala A.B. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova da je počinila krivična djela ,"Prevara u privrednom poslovanju", "Obmanjivanje potrošača"' i "Neovlašteno korištenje ličnih podataka".

Navedena osoba sumnjiči se da je navedena krivična djela počinila u prethodnom periodu do 29.10.2023. godine kao odgovorno lice u pravnom licu iz Sarajeva.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, osumnjičeni se tereti da je radi sticanja protivpravne imovinske koristi i stavljanja u promet većeg obima proizvoda, obmanjivao potrošače o ljekovitosti i djelotvornosti proizvoda, te dozvolio objavljivanje lažnih intervjua sa tri oštećene osobe iz Banje Luke, kojom prilikom je koristivši njihov ugled, dovelo u zabludu veći broj potrošača koji su kupili proizvod koji ne odgovara stvarnom kvalitetu proivoda.

Nezavisne novine javljaju da se radi o 31-godišnjaku iz Sarajeva koji je kao vlasnik firme varao potrošače nudeći im čaj kao lijek, a u te svrhe čak je koristio imena i ugled poznatih banjalučkih ljekara koji su navodno u lažnim intervjuima pacijentima preporučivali taj čaj.