Općina Centar
64

Ademović negirao da je NiP podržao Jažića: Tek trebamo odlučiti kome dajemo podršku

V. K.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Nakon što je Tarik Jažić za Klix.ba izjavio kako se kandidovao za poziciju načelnika Općine Centar te da će za to dobiti i podršku općinskog odbora Naroda i pravde oglasio se i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović (NiP) koji je obrazložio situaciju.
Kako je naveo Ademović u izjavi za Klix.ba, općinski odbor Naroda i pravde donio je na jednoj od posljednjih sjednica zaključak u kojem se obrazlaže eventualna podrška jednom od kandidata.

"Narod i pravda Centar će u narednom periodu, isključivo na osnovu ponuđenih programa ostalih kandidata za načelnika, a koji budu najsličniji principima NiP-a, odlučiti kome će dati podršku. Dakle, tek nakon što sagledamo predstavljene programe kandidata, odlučit ćemo kome ćemo dati podršku", rekao je Ademović za Klix.ba.

Kada je riječ o Tariku Jažiću, Ademović je rekao kako smatra da je on kvalitetan i mlad čovjek te da može biti interesantan kao kandidat za poziciju načelnika. Ipak, za sada, NiP Centar nije donio odluku da će podržati upravo Jažića.

Također, Ademović je ponovio stav kako ova stranka sigurno neće dati podršku aktuelnom načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću.

"Mandiću definitivno nećemo dati podršku jer je izigrao Sarajevski dogovor i počinio niz nezakonitih radnji u ovom mandatu", zaključio je Ademović.