Kanton Sarajevo
24

Autobusi i trolejbusi na Dobrinji će sutra saobraćati po izmijenjenom režimu

B. R.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Iz sarajevskog preduzeća GRAS su najavili da će sutra od 7 sati do nedjelje (13. oktobra) do 7 sati doći do izmjena u odvijanju autobuskog i trolejbuskog prijevoza u naselju Dobrinja.

Kao razlog za to su istakli postavljanje završnog sloja asfalta u ulici Bulevara Mimara Sinana, od raskrsnice s ulicom Midhata Begića do raskrsnice s ulicom Janka Jolovića.

Autobusna linija 38 (Dobrinja - Ilidža) djelimično će mijenjati trasu - od okretnice Dobrinja saobraćat će trasom autobuske linije 31e (Vijećnica - Dobrinja) do kružne raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija, Olimpijska, Ante Babića i A transverzale, zatim A transverzalom, ulicom Braće Mulić do Kurta Šorka, a zatim ustaljenom trasom i istom trasom iz suprotnog smjera.

Trolejbuske linije 103 (Dobrinja - Trg Austrije), 107 (Dobrinja - Jezero) i 108 (Otoka - Dobrinja) djelimično će mijenjati trasu, pa će od Dobrinje do kružne raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija i Senada Poturka Senčija koristiti trasu autobuske linije 31e (Vijećnica-Dobrinja), a dalje ustaljenom trasom i tako u povratku, saopćili su iz GRAS-a.