Reagovao na uvrede
156

Bećirović odgovorio Dodiku: Ko ima argumente njemu ne trebaju psovke i uvrede

F. H.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović odgovorio je na uvrede koje je uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik.
"Nije dobro da se Dodik previše nervira. A što se mene tiče, nastavljam samo argumentima i činjenicama. Ko ima argumente njemu ne trebaju psovke i uvrede", poručio je Bećirović.

Bećirović je dodao i da na uvrede prema Bošnjacima odgovara poštovanjem prema Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i svim građanima Bosne i Hercegovine.

Bećirović se danas na svoju inicijativu sastao sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Na to je reagovao Milorad Dodik kazavši da Bećirović može predstavljati samo jednu trećinu Predsjedništva BiH.

"Denis Bećirović se stvarno sam o sebi zabavio. Šta je on to umislio? Da može da predstavlja sve u BiH?", naveo je Dodik.

U svojoj tekstualnoj izjavi je Dodik više puta provocirao nazivajući Bećirovića "muslimanskim predstavnikom" iako takvo nešto ne postoji kao ustavna kategorija.

"Bećirović stalno zaboravlja pa ga treba stalno podsjećati da je on predstavnik muslimana u Predsjedništvu BiH, da su ga oni birali i može da priča samo u njihovo ime. Nije BiH samo muslimanska, nije nikad bila niti će ikad biti. Po Ustavu ona je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Znači, Bećirović je samo jedna trećina Predsjedništva BiH i treba konačno da počne da se tako i ponaša", napisao je Dodik.