Četvrti susret
68

Bećirović putuje u radnu posjetu Turskoj, planiran sastanak s Recepom Tayyipom Erdoganom

V. K.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović boravit će, 14. septembra 2024. godine, u radnoj posjeti Republici Turskoj, na poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana.
Denis Bećirović će u Istanbulu razgovarati s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom o dodatnom jačanju sveukupne saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Turske, političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, kao i o aktuelnim međunarodnim pitanjima.

Riječ je o četvrtom susretu Denisa Bećirovića s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom u nepune dvije godine mandata.

"Erdoganu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istakao da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO saveza i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi. Poruke predsjednika Erdogana su ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, a posebno njegove riječi da trebamo raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine koje trebaju biti funkcionalne i efikasne", rekao je Bećirović tokom susreta u martu 2024. godine.