O žrijebu CIK-a
146

Borenović: Ipak ima pravde, a Dodik i SNSD gube kontrolu nad procesima

D. Be.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je danas da "ipak ima pravde, iako nekada spora, kada smo posvećeni i uporni može biti dostižna". Komentar je ovo žrijeba CIK-a o petom delegatu u Domu naroda Parlamenta BiH.
Voljom žrijeba je odlučeno da peti delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine bude Nenad Vuković iz PDP.

"Ovo je bio dugotrajan, težak, nekada i mučan proces, ali nismo ustajali. Ostaje žal što je trebalo godinu i po da se ovaj proces okonča i što nije sve odmah završeno u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali očigledno je da se u ovoj zemlji treba boriti za pravdu. Podsjetiću da su glasanje u NSRS pratile brojne kontroverze, od mogućih falsifikovanih i uslikanih listića, pa dalje, oko čega još vodimo sudski postupak. Da je bilo drugačije, da se nisu po običaju bavili prevarama, svi bismo izbjegli ove procedure", rekao je Borenović.

Ističe da će se ulaskom Nenada Vukovića u Dom naroda političke prilike umnogome promijeniti.

"SNSD i Dodik gube potpunu kontrolu nad procesima na nivou BiH, što će, prije svega, dovesti do smirivanje aktuelne uzavrele tenzične situacije i omogućiti lakšu prohodnost zakonskih rješenja. Ali, iznad svega, iako pokušavaju da manipulišu javnost da će biti drugačije, očajnički kukumaču, mogu poručiti da će Republika Srpska i srpski interesi biti zaštićeniji nego do sada, u skladu sa postojećim dejtonskim ustavnim okvirom", rekao je Borenović.