"Alal vera i aferim"
68

Borenović: Šlag na tortu, budžetom predviđena kupovina "kumovske zgrade"

FENA
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je, povodom usvajanja budžeta BiH, da su se bar na jedan dan smirile tenzije, prestali su sukobi, prestalo je zveckanje oružjem, čak su i dronovi prizemljeni, jer se usvaja budžet u rekordnom iznosu od preko milijardu i 350 miliona KM, što je najveći iznos postdejtonskoj BiH, a velika stvar za vladajuću koaliciju.
"Vidimo da novca ima za privilegije, za javne nabavke, nova zapošljavanja, pa čak i za nekima iz vladajuće koalicije 'mrske' institucije BiH. Povećan je iznos za i za Ustavni sud BiH i za Tužilaštvo BiH i za Sud BiH, zajedno u iznosu od skoro 4 miliona KM, za OBA 5 miliona KM, a predviđa se i zapošljavanje više od 2000, vjerovatno privilegovanih, ljudi u institucije BiH", naveo je Borenović.

Borenović kaže da je šlag na tortu činjenica da je ovim budžetom predviđen iznos novca koji je potreban za kupovinu "kumovske zgrade".

"Namiriće 100 miliona KM kako bi se za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje kupila zgrada u Banjaluci od kuma Milorada Dodika. Na tom iznosu bi pozavidjele i zemlje regiona, a bogami i Evropske unije. I vidimo da može biti dogovora, kompromisa, saradnje, da može biti 'mir, mir, mir, niko nije kriv' kada treba kupiti kumovsku zgradu za 100 miliona KM i tada kolegama iz SNSD, Trojke i HDZ sve može stati pod kapu. Alal vera i aferim", poručio je Borenović.