Čestitao mu na reizboru
226

Britanski premijer poručio Komšiću: Usvajanje Programa reformi ojačalo je partnerstvo BiH s NATO-om

S. M.
Željko Komšić i Rishi Sunak
Željko Komšić i Rishi Sunak
Premijer Velike Britanija Rishi Sunak čestitao je Željku Komšiću izbor za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dodavši da je nedavno usvajanje Programa reformi pozitivan korak u partnerstvu sa NATO-om.

"Hvala vam na ljubaznoj poruci kojom ste mi čestitali na imenovanju. Isto tako, primite moje iskrene čestitke na ponovnom izboru i inauguraciji za člana Predsjedništva, posvećenog brizi za interese i ravnopravnost svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini", rekao je Sunak.

"Nedavno usvajanje Programa reformi je još jedan pozitivan i dobrodošao korak u vašem važnom partnerstvu sa NATO-om", istakao je Sunak.

Istakao je da još jednom želi potvrditi dugogodišnje prijateljstvo i podršku Velike Britanije Bosni i Hercegovini.

"Želimo vidjeti stabilnu, suverenu BiH, koja napreduje u svojim euroatlantskim ambicijama, i učinit ćemo sve što možemo da vas podržimo u tome", kazao je Sunak.

Izrazio je zadovolovoljtsvo što je Britanije zajedno sa saveznicima u Vijeću sigurnosti osigurala produženje misije EUFOR-a za još jednu godinu.

"Bilo mi je veliko zadovoljtstvo vidjeti da su oktobarski izbori protekli mirno i dobro organizovani. Snažno ohrabrujem buduće vlade da na svim nivoima, nakon imenovanja, rade zajedno na reformama potrebni da se izgradi stabilno, prosperitetnp i demokratsko društvo", rekao je Sunak.

Na kraju je kazao da Britanije ostaje postojan pratner BiH u nadolazećim godinmama i da se raduje da radi s Komšićem na daljnjem jačanju veza između dvije zemlje.