Zastupnici imaju pitanja
50

Čavalić pozvao Rimca na sjednicu: Iznenadit će se koliko ima saveznika

A. Ku.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Admir Čavalić pozvao je federalnog ministra zdravstva Nediljka Rimca da se pojavi na sjednici Parlamenta i odgovori na pitanja zastupnika.

Čavalićeva reakcija je uslijedila nakon današnje konferencije za medije na kojoj se Rimac obratio te u odgovorima na pitanja novinara govorio o radu Ministarstva i saradnjom sa Vladom FBiH.

"Dobro je da se ministar Rimac napokon pojavio. Bitno je da javnost čuje i njegove stavove. Posebno u vezi budžetskih zahtjeva ovog ministarstva. Sramotno je da se isti kontinuirano odbijaju od strane Vlade FBiH i Ministarstva finansija", rekao je Čavalić.

Pozvao je Rimca da se napokon pojavi na sjednici Federalnog parlamenta i odgovara na pitanja zastupnika.

"Još bolje da prihvati koju dobronamjernu inicijativu - npr. onu o 'zdravstvu za sve', a koju smo poslali prije par mjeseci. Unaprjeđenje zdravstva je plemenit cilj svih nas u politici. Mišljenja sam da će se ministar Rimac iznenaditi koliko ima saveznika u konkretnim aktivnostima za dobrobit pacijenata i zdravstvenih radnika. U entitetu gdje klinički centri propadaju, gdje postoje liste čekanja za onkološke pacijente, gdje se linearni akceleratori čekaju godinama, gdje pacijenti kupuju zavoje i šprice, gdje doktori dolaze, gdje nedostaje neophodnih lijekova i terapija, gdje ne postoje adekvatni preventivni programi i gdje se preko SMS poruka i humanitarnih organizacija prikupljaju sredstva za liječenje - vrlo je važno, napominjem vrlo je važno da se redovno čuje glas ministra zdravstva - u ovom slučaju ministra Rimca", zaključio je Čavalić.