Sarajevo
0

CIK BiH: Imenovana 294 instruktora predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora za izbore

FENA
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) je danas na sjednici imenovala 294 instruktora predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora za Lokalne izbore 2024. godine.  

U skladu sa članom 14. Pravilnika o postupku imenovanja i razrješenja biračkih odbora za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini 2024. godine, Centralna izborna komisija BiH je raspisala Javni oglas za izbor instruktora u Tim instruktora zaduženih za obuku kandidata za predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora.

U postupku selekcije izvršene su provjere urednosti, potpunosti i blagovremenosti dostavljene dokumentacije od kandidata, te ispunjavanja općih i posebnih kriterija za imenovanje za instruktora zaduženih za obuku kandidata za predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini 2024. godine.

Centralna izborna komisija BiH danas je utvrdila i listu od 7.111 kandidata za predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora.

Nakon provedene edukacije, certifikacije i ocjenjivanja izvršit će imenovanje, te utvrditi dužnost i biračko mjesto uspješnim kandidatima, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.