Na hitnoj sjednici
33

CIK objavio naredbu u ponovnom brojanju glasova: Poznato koja biračka mjesta će se kontrolisati

V. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je na zvaničnoj stranici naredbu koja je usvojena na današnjoj hitnoj sjednici, a koja se tiče ponovnog brojanja glasova.
Prema naredbi, CIK je naredio Glavnom centru za brojanje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića s redovnih biračkih mjesta te da utvrdi rezultate izbora u osnovnim izbornim jedinicama.

Novo brojanje glasova odnosi se na Pelagićevo, Bosanski Petrovac, Petrovo, Ugljevik, Sanski Most, Zavidoviće te Živinice.

Također, naređeno je brojanje glasova na određenim biračkim mjestima u Šipovu, Travniku, Zenici, Vogošći, Goraždu te Bileći.

Prema informacijama iz CIK-a, brojanje glasačkih listića izvršit će se u sarajevskoj dvorani Zetra, a o terminu početka ponovnog brojanja javnost će biti naknadno obaviještena.

"Kandidati i politički subjekti koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora mogu biti prisutni u toku brojanja kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje", saopćeno je.