Potvrđeno za Klix.ba
58

Članovima SDA oduzeti mobiteli u okviru istrage o nabavci aparata za zračenje u Tuzli

A. K.
Husić i Tulumović (Foto: A. K./Klix.ba)
Husić i Tulumović (Foto: A. K./Klix.ba)
Kriminalistička policija oduzela je mobilne telefone bivšem direktoru Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Denijalu Tulumoviću te pomoćniku direktora za sestrinstvo Šefiku Husiću, a u okviru akcije pretresanja, koja je obavljena po prijedlogu Tužilaštva TK i naredbi Kantonalnog suda.
Kako smo ranije izvijestili, istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, na prijedlog Tužilaštva TK i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla obavili su pretres u prostorijama UKC-a Tuzla i na drugim lokacijama.

Tom prilikom je izuzeta materijalna dokumentacija i drugi predmeti i dokazni materijali vezani za postupak nabavke linearnog akceleratora, CT simulatora i druge prateće opreme neophodne u postupku liječenja onkoloških pacijenata na Klinici za onkologiju i radioterapiju na UKC Tuzla.

Kako je nezvanično potvrđeno za Klix.ba iz istrage, među oduzetim predmetima su i dva mobilna telefona. Jedan pripada bivšem direktoru Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Denijalu Tulumoviću, dok je drugi u vlasništvu aktuelnog pomoćnika direktora za sestrinstvo Šefika Husića.

Tulumović i Husić su visokopozicionirani kadrovi Stranke demokratske akcije (SDA). Tulumović je ranije obnašao funkciju premijera Tuzlanskog kantona, dok je Husić aktuelni predsjednik Gradskog odbora SDA u Tuzli.