Razgovor s Nikšićem
113

Čović najavio rješavanje pitanja Upravnog odbora FTV-a i direktora FUP-a

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović najavio je da će uskoro biti riješena pitanja Upravnog odbora Federalne televizije te direktora Federalne uprave policije (FUP).

Čović je izjavio kako je saradnja na federalnom nivou zadovoljavajuća te da je o tome razgovarao i s premijerom Nerminom Nikšićem.

"Sastanak s predsjednikom SDP-a i predsjednikom Vlade Federacije bio je u kontekstu kontinuiteta rada i priprema. Održana je telefonska sjednica Vlade Federacije u tom dogovoru. Krajem kolovoza okupit ćemo sve nositelje vlasti u Federaciji, od Zastupničkog doma, Doma naroda i Vlade Federacije, i napraviti plan za sljedeća tri do četiri mjeseca. Očekujemo da će deveti mjesec biti nešto usporeniji zbog aktivnosti lokalnih izbora. Zadovoljni smo načinom komunikacije i suradnje te traženjem rješenja za probleme," izjavio je Čović.

Najavio je kako će uskoro biti riješena pitanja upravnog odbora Federalne televizije te ravnatelja Federalne uprave policije.

"Raspisan je natječaj za neovisni odbor i privodi se kraju za Federalnu televiziju. Treba sada odabrati one koji će predvoditi upravna tijela, menadžment i uredništvo. Sve rješavamo jedno po jedno. Preduvjeti su bili promjena zakona i donošenje adekvatnih odluka u Parlamentu Federacije, što je sada ostvareno," dodao je Čović.