Izborna kampanja
171

Čović s ministrima iz Hrvatske nastavio kampanju u Mostaru: Najavljena pobjeda i nova radna mjesta

R. D.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Specifična HDZ-ova izborna kampanja u Mostaru, koja u glavnim ulogama donosi ministre iz susjedne Hrvatske, donijela je novu epizodu u kojoj se s predsjednikom Draganom Čovićem i lokalnim liderima ove stranke susreo ministar Tomislav Ćorić.

Nakon sastanka delegacija u Domu HDZ-a Čović je kazao da je kroz razgovore naglašena želja da se načini veliki zaokret nakon 12 godina i od Mostara napravi pravo središte.

Delegacija HDZ-a (Foto: G. Š./Klix.ba)
Delegacija HDZ-a (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Ono što HDZ radi u posljednje vrijeme daje nam za pravo da na kraju sedmice 20. decembra kažemo da smo uvjerljivi pobjednici izbora u Mostaru. Mostaru prije svega trebaju radna mjesta, treba osmišljen i održiv ekonomski razvoj. Resor koji pokriva ministar Ćorić može nam biti velika podrška u prvim mjesecima nove administracije", kazao je Čović.

Tomislav Ćorić, ministar privrede i održivog razvoja u Vladi Republike Hrvatske, kazao je kako njegova zemlja snažno podržava ekonomski razvoj BiH te njen EU put, sve kroz činjenicu da je BiH izuzetno važan ekonomski partner.

ministar Tomislav Ćorić (Foto: G. Š./Klix.ba)
ministar Tomislav Ćorić (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Kovid kriza ostavila je značajne posljedice kako na ekonomiju Hrvatske tako i BiH. Naredna godina treba donijeti oporavak, a politička stabilnost je preduslov toga", kazao je Ćorić.

Čović je najavio seriju sastanka s međunarodnim subjektima oko promjena Izbornog zakona, a za odluke Vijeća za implementaciju mira kazao je da su u okvirima njihovog dosadašnjeg rada.