Zakon o državnoj imovini
197

Cvijanović: Dva člana Predsjedništva BiH glume da su "kobajagi" zaštitnici "kobajagi" države

SRNA
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Iz kabineta Željke Cvijanović, članice Predsjedništva BiH iz RS-a, saopćeno je da Predsjedništvo BiH ne može biti ovlašteni predlagač zakona o državnoj imovini, zato što u skladu sa Ustavom može predlagati zakone samo iz domena svojih nadležnosti.
"Ovo je bilo bespredmetno i u pitanju je najobičnije politikantstvo", navedeno je u saopćenju, nakon što je Predsjedništvo BiH danas glasovima Denis Bećirovića i Željka Komšića usvojilo prijedlog zakona o državnoj imovini.

U saopćenju je navedeno da će ovaj prijedlog zakona završiti isto kao što je završio i prijedlog zakona o gasu, kojeg je Predsjedništvo na isti način usvojilo prije godinu koji je Kolegijum Predstavničkog doma odbio, sa obrazloženjem da Predsjedništvo za tu materiju nije ovlašteni predlagač, tako da se Parlamentarna skupština nije ni bavila tim prijedlogom.

"Ovdje dva člana Predsjedništva glume da su kobajagi zaštitnici kobajagi države, a svjesni su da je njihova misija unaprijed osuđena na propast", navedeno je u saopćenju.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je danas glasovima Denis Bećirovića i Željka Komšića usvojilo prijedlog Zakona o državnoj imovini Bosne i Hercegovine.