Obraćanje u NSRS
565

Cvijanović o britanskim sankcijama: Ovo je politička poruka upućena preko mene

B. R.
Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović (SNSD) tvrdi da su britanske sankcije "politička poruka" Republici Srpskoj i da njoj lično neće naštetiti.
Obraćajući se na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) poručila je da joj je samo važno šta misle građani ovog entiteta.

"To (sankcije, op.a.) je providan način da se nađe obrazloženje za ulogu visokog predstavnika i njihovo nastojanje da se ne pridržavamo Ustava. Na to nisam spremna i štitit ću ustavnu poziciju Republike Srpske. Važnije mi šta misli neko u Republici Srpskoj, nego neko drugi", kazala je.

Cvijanović uvjerava da joj danas izrečene sankcije neće naštetiti.

"Nisam oštećena, jer nemam nikakvu imovinu i račune u Velikoj Britaniji. Ovo je politička poruka koja je preko mene upućena Republici Srpskoj", zaključila je entitetska predsjednica.

Predsjednik njene stranke i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je prije nje također komentarisao sankcije, jer je i on sankcionisan. Vidno nervozan je izjavio da ni on u Velikoj Britaniji nema imovinu te da u ovoj državi nije bio u posljednjih 10 godina.

Podsjećamo, Velika Britanija je kao razloga za sankcije istakla pokušaj potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine te veličanje ratnih zločinaca.