Općina Novi Grad
146

Damir Marjanović podržao Mirzu Selimbegovića: Moj izbor je bolji kandidat

D. Be.
Damir Marjanović, osnivač pokreta "Za nove generacije" i istaknuti naučnik svjetskog renomea, podržao je kandidaturu Mirze Selimbegovića za načelnika Novog Grada.

"Novi Grad je najmnogoljudnija općina u Bosni i Hercegovini. Svi ti ljudi najveći su potencijal Novog Grada. To je jedna nevjerovatna snaga. Ali, Novi Grad, kao i druge sarajevske općine, ima i mnoge probleme - od manjka parkinga, zelenila i sadržaja za porodice i mlade, do svakodnevnih saobraćajnih gužvi... Novi Grad treba načelnika koji će 365 dana u godini biti posvećen građanima i koji će rješavati njihove probleme. Mirza je neko ko svojom energijom Novom Gradu daje jedan novi zamah, a svojim programom nudi konkretne mjere kako od najveće 'spavaonice' u BiH napraviti mjesto ugodnog življenja", kazao je Marjanović.

Marjanović je iz programa Mirze Selimbegovića posebno istakao projekte čiji je fokus na mladima.

"Novi Grad je jedna od rijetkih općina koja nema aktivno Vijeće mladih jer izostaje podrška. Novom Gradu treba omladinski centar, trebaju mu centri koji će mladima ponuditi usavršavanje i razvijanje biznis ideja, trebaju mu sadržaji koji će Novi Grad učiniti mjestom koje mladima nudi više. To su posebno važni dijelovi Programa i volio bih da ga i građani Novog Grada, posebno mladi, istraže i uvjere se šta im sve nudi", dodao je Marjanović.

Mirza Selimbegović se zahvalio na podršci istaknuvši da mu posebno imponuje kada ona dolazi od čovjeka čije je ime prepoznatljivo po izvrsnosti ne samo u BiH, već i u ostatku svijeta. Selimbegović je ujedno najavio da će se krug podrške njegovoj kandidaturi i Programu za bolji Novi Grad u narednim danima nastaviti širiti.

"Damir Marjanović u Skupštini KS obavlja i funkciju predsjedavajućeg Komisije za obrazovanje i nauku. Dok se veći dio BiH bori sa smanjenjem broja učenika, u Novom Gradu taj broj se uglavnom povećava. Novi vrtići, osnovne škole, pa čak i nove srednje škole, postaju nasušna potreba. Damir Marjanović je neko ko, osim neupitnog znanja, uvijek inspiriše i motiviše, otvara nove perspektive i nudi nove ideje. Dobro je znati da ga Novi Grad ima za prijatelja", kazao je Mirza Selimbegović.