Stradao od granate
0

Dario Ristić iz Modriče poginuo na ratištu u Ukrajini: Dobrovoljac koji se borio u Donbasu

N. V.
Dario Ristić iz Modriče je dobrovoljac koji se u prethodnom periodu borio u Donbasu na strani Rusije. Prema informacijama sa Telegram kanala, nedavno je poginuo usljed ukrajinskog artiljerijskog udara.

On je bio pripadnik ruske jedinice "Permski medvjedi", koja je ranije rasformirana, a vojnici su preraspodijeljeni. Kada je otišao u Ukrajinu da se bori, dobio je rusko državljanstvo, a s ratišta je poručivao da će se vratiti i otići da brani Kosovo.

Ristić je, prema fotografijama koje je sam objavljivao na Telegramu, upravljao kamikaze dronom koji ruska vojska često koristi za napad na ukrajinske vojnike, ali i civile u gradovima.

Informacije o njemu su često objavljivane na različitim Telegram kanalima, pogotovo u onim gdje informacije razmjenjuju proruski korisnici te mreže. Na jednom od takvih kanala, koji čine uglavnom Srbi iz Republike Srpske, ali i Srbije, objavljeno je da je on poginuo usljed granatiranja. Zvaničnih informacija o njegovoj pogibiji pak još uvijek nema, niti se o tome oglašavala njegova porodica.

Detektor je ranije objavio priču o njegovom odlasku u Ukrajinu, ali i prethodnom periodu života, stavovima i izjavama. Također su posjetili njegovu porodicu.