Kao i prethodnih godina
121

Delegacija Vlade Crne Gore najavila dolazak na obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici

S. Š.
Ministrica Maida Gorčević činit će delegaciju Crne Gore koja će ove godine posjetiti Srebrenicu
Ministrica Maida Gorčević činit će delegaciju Crne Gore koja će ove godine posjetiti Srebrenicu
Na obilježavanje 11. jula, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, i ove godine će u Potočare doći predstavnici vlasti Crne Gore.
Delegaciju će činiti ministrica rada i socijalnog staranja Naida Nišić, ministrica prosvjete i nauke Anđela Jakšić Stojanović, ministrica evropskih poslova Maida Gorčević, kao i državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Bojan Božović, pišu o tome podgoričke Vijesti.

Potpredsjednica parlamenta Zdenka Popović, također je potvrdila i najavila da će na obilježavanje 11. jula ići delegacija parlamenta koju će ona predvoditi.

Iz Crne Gore, podsjetit ćemo, i prethodnih godina su na obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici dolazili predstavnici vlasti, ali i članovi drugih foruma, asocijacija i slično.

Prije tri godine je obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici prisustvovao tadašnji predsjednik Milo Đukanović, a s njim su te godine došli i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, poslanici Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović. Te godine se u ime Crne Gore obratio predsjedavajući Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Prošle i pretprošle godine delegaciju Crne Gore predvodio je Dritan Abazović koji je tada obnašao funkciju premijera, a s njim su u delegaciji bili i brojni ministri.

Među ličnostima koji tog 11. jula svojim prisustvom pokažu da su na pravoj strani istine isticao se i mitropolit Crnogorske pravoslavne Crkve Mihailo. On je tokom svojih posjeta naglašavao da su najveći utjecaj na ratna dešavanja devedesetih godina imali Srpska akademija nauka i umjetnosti (SANU), SPC i Udruženje književnika Srbije.