Saznaje Klix.ba
50

Detalji napada na Viškovićevog sina u Beogradu: Napad nakon proslave u jednom restoranu

D. Be.
U Beogradu su uhapšene dvije osobe zbog napada na sina premijera RS-a Radovana Viškovića i policijske službenike koji su bili u njegovoj pratnji. Klix.ba nezvanično saznaje šta se dešavalo te noći.
Viškovićev sin je, kako saznajemo, nedavno dobio dijete i organizovao je proslavu u jednom privatnom ugostiteljskom objektu u glavnom gradu Srbije.

Objekat je bio zakupljen za privatnu zabavu, a u jednom trenutku, prije ponoći, grupa osoba je pokušala ući no njima je rečeno da je objekat rezervisan.

Ipak, jedan sat iza ponoći kada je zabava završena, slavljenici su krenuli iz objekta, a u jednom trenutku dvije osobe su prepriječili put svojim putničkim vozilom sinu predsjednika Vlade Republike Srpske.

Nakon toga su uputili prijetnje, kako je navelo beogradsko tužilaštvo, da će napasti na život ili tijelo te osobe.

Prijetnje su upućene i policijskim službenicima koji su bili u pratnji Viškovićevog sina. Za sada nema informacija da li je došlo i do fizičkog napada.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa PS Novi Beograd odredilo je zadržavanje S. M. (36) i osumnjičenom P. M. (28) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo "Nasilničko ponašanje" i krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti".

Osumnjičeni će biti predati u prostorije tužilaštva radi saslušanja određeno sutra.