Održat će se 10. juna
57

Deveti YouthSpeak Forum u BiH: Da li ste spremni za korak u nepoznato?

I. M.
Youth Speak Forum
Youth Speak Forum
Šta se krije iza vrata nepoznatog? Šta se događa kada se odvažimo i zakoračimo izvan granica zone komforta? Kada se suočimo s raskršćem u životu, jedno pitanje se nameće, hoćemo li hrabro napraviti korak u nepoznato ili ostati zaglavljeni u poznatom?

Pridruži se 9. izdanju YouthSpeak Foruma u BiH 10. juna 2023. godine u prostorijama Dječije kuće Novo Sarajevo i napravi svoj prvi #korakUnepoznato.

YouthSpeak Forum je inicijativa pokrenuta od strane globalne omladinske organizacije AIESEC, koja ima za cilj okupiti mlade i potaknuti ih da aktivno sudjeluju u oblikovanju budućnosti, povezivajući ih sa tržištem rada i dijeleći viziju ciljeva održivog razvoja. AIESEC se trudi da uspostavi saradnju s vodećim kompanijama na tržištu, kako bi mladima pružili mogućnosti za rast i razvoj, te da se svaki događaj bazira na određenim ciljevima održivog razvoja koji su ključni za samu tematiku foruma.

Glavni fokus ovogodišnjeg YouthSpeak Foruma jeste jedan od ciljeva održivog razvoja: SDG 10 - smanjenje nejednakosti, s osvrtom na SDG 4 - kvalitetno obrazovanje, te SDG 9 - industrija, inovacija i infrastruktura.

Youth Speak Forum
Youth Speak Forum

“Vjerujemo da svaka mlada osoba nosi nevjerojatan potencijal za razvoj liderstva. Uz to, smatramo da kroz kontinuiran rad na sebi, mladi mogu doprinijeti ne samo vlastitom boljitku, već i društvu u cjelini. Smatramo da je važno ulagati u mlade ljude i pružiti im podršku u njihovom putu u nepoznatno”, poručili su iz AIESEC-a.

Posebno interesantan i inspirativan dio ovog događaja su priče uspješnih pojedinaca koji su hrabro krenuli putem nepoznatog. Mladi organizatori žele da podijele te priče s drugima kako bi motivisali mlade ljude da prate svoje snove i hrabro naprave prvi korak ka ostvarenju svojih ciljeva. Mladi će također imati priliku učestvovati u Coffee With sesijama i informisati se o prilikama koje im tržište nudi, dati svoje mišljenje u sklopu panel diskusije, a svi koji se direktno žele uvezati sa partnerima ovogodišnjeg YouthSpeak Foruma, imat će priliku uraditi isto u sklopu YouthSpeak Fair-a.

Na ovom događaju, mladi će imati priliku upoznati se sa nacionalnim partnerima AIESEC-a u BiH, Telus International, HulkApps i Coca-Colina podrška mladima - Coca-Cola HBC Sarajevo, kroz interaktivne radionice, kao i mnogobrojnim partnerima i prijateljima YouthSpeak Foruma.

Youth Speak Forum
Youth Speak Forum

Partneri ovogodišnjeg YouthSpeak Foruma su: Neutrogena, TKK, NLB Banka, Teleperformance, MojPosao.ba, ZIRA, Paragon Full Stack, Raiffeiesen Banka, YourJob, Bit Alijansa, TOYOTA, Zlatno Zrno, Centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo i Općina Novo Sarajevo. Prijatelji foruma su: Walter Code, Academy 387, Agilitas, Lasta, Caribou Coffee, Arigato Sushi, Veganer, City Walk, BarSa, Bread&Co, Bloop, EESTEC LC Sarajevo, Helen O’Grady Drama Academy, Asocijacija “eComm” za internet trgovinu i Mrvica.

Medijski pokrovitelji YouthSpeak Foruma su: Klix, FACE TV, BHRT. Ekskluzivni radijski pokrovitelj je Radio M.

Kroz YouthSpeak Forum, mladi ljudi postaju glasovi koji mijenjaju svijet. Želiš biti dio promjene? Pridruži se YouthSpeak Forumu i napravi svoj prvi #korakUnepoznato! Napravi utjecaj, razvij vještine i sudjeluj u kreiranju bolje budućnosti. Prijavi se sada i budi glas generacije koja mijenja svijet! Prijaviti se možeš putem linka.