Nakon poplava
0

DF, NiP, SDP i Naša stranka otkazali večerašnje predizborne skupove

A. Ku.
Zbog nacionalne tragedije koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu i poplava koje su odnijele ljudske živote stranke javljaju da otkazuju centralne predizborne skupove koji su trebali biti održani večeras.

Saopćenjem za javnost su se oglasili Demokratska fronta (DF), Narod i pravda (NiP), Naša stranka (NS) i Socijaldemokratska partija (SDP).

Iz DF-a su kazali da otkazuju sve preostale skupove i obustavljaju sve aktivnosti u okviru predizborne kampanje, nakon poplava koje su pogodile BiH.

"Svi kandidati i aktivisti se pozivaju da svoju energiju usmjere na pomoć sugrađanima pogođenim poplavama. Iskazujemo saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije u ovoj zastrašujućoj elementarnoj nepogodi", naveli su iz DF-a.

Narod i Pravda otkazuje završni predizborni skup, koji je bio zakazan za 19:00 sati u Ilijašu.

"S dubokom tugom i istinskom brigom i strepnjom pratimo vijesti iz Konjica, Jablanice, Kiseljaka i drugih dijelova Bosne i Hercegovine, koji se od sinoć bore s teškim poplavama. Nažalost, došlo je i do gubitka ljudskih života, zbog čega su naše misli i iskreno saosjećanje sa porodicama stradalih, kao i sa svim ljudima koji su pogođeni poplavama", navode iz NiP-a.

U trenutku kada mnogi građani ostaju bez svojih domova, a životi su im ugroženi, smatraju da je neprihvatljivo održavati političke skupove.

Iz Naše stranke navode da također zbog situacije s poplavama koja ozbiljno ugrožava živote velikog broja ljudi u našoj zemlji te zbog solidarnosti i posvećenosti njima otkazuju večerašnji predizborni skup u Tuzli.

"Vjerujemo da razumijete i odobravate naš gest", naveli su iz Naše stranke.

Zbog prirodne katastrofe koja je pogodila dio Bosne i Hercegovine, sarajevski SDP obustavlja dalje izborne aktivnosti.

"Kampanja SDP BiH Sarajevo je završena! Svi skupovi, druženja i info stolovi su okončani. Sada, sve naše snage, kandidate i volontere stavljamo na raspolaganje našim građanima", kažu iz SDP-a.