Kadrovska rješenja
130

DF polako ulazi i u vlast na nivou FBiH: Imenovani novi članovi NO Elektroprivrede

Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Vlada Federacije BiH danas je održala hitnu telefonsku sjednicu na kojoj je imenovala vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora privrednog društva JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Kako je saopćeno iz Vlade FBiH, imenovanje je izvršeno u ime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže na tri mjeseca.

"Vlada Federacije BiH je na današnjoj 152. hitnoj telefonski održanoj sjednici dala prethodnu saglasnost za imenovanje Izeta Žigića, Milenka Obada, Jakuba Dinarevića, Muhidina Zametice, Izudina Džafića i Vanje Bajrami za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora privrednog društva JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo", piše u saopćenju za javnost.

Stupanjem na snagu ove, prestaje da važi ranija odluka od 27. decembra 2019. godine. Kako je navedeno, ova odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u "Službenim novinama Federacije BiH".

Inače Muhidin Zametica i Vanja Bajrami funkcioneri su Demokratske fronte. Zametica je član Predsjedništva DF-a, a Bajrami je bila kandidatkinja DF-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona na izborima 2016. godine.