Razočaran ishodom
3

Dodik o rezultatima izbora u Banjoj Luci: Kandidati koji su bili na listi potpisat će izjavu o ostavci

V. K.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik održao je sastanak s banjalučkim ogrankom ove stranke te je govorio o rezultatima izbora i porazu stranke u utrci za gradonačelnika.

Kako je naveo Dodik, kandidati koji su bili na listi SNSD-a za lokalne izbore potpisat će izjavu o ostavci.

"Rukovodstvo partije izabrat će 11 kandidata koji će ići u Skupštinu i koji će se baviti politikom SNSD-a. Razumjeli smo gradonačelnika koji je rekao da ne želi SNSD unutar. Nemamo ništa protiv, želimo mu da što prije napravi skupštinsku većinu i da ponese cjelokupnu odgovornost za stanje u gradu. Ovakav naš pristup podrazumijeva da ne možemo da nosimo odgovornost za bilo kakve projekte ako nismo dio vlasti, a nismo, i SNSD neće biti dio vlasti jer ne možemo da osiguramo većinu", rekao je Dodik.

Osvrnuo se i na koalicione partnere.

"Koalicioni partneri su slobodni da rade šta misle da treba da rade. Jasno nam je da je značajan broj njih glasao protiv našeg kandidata. Oni su odabrali takvu politiku. Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke Nikola Šobot dobijao je zbir glasova SNSD-a i glasova SPS-a. Glasovi ostalih koalicionih partnera su otišli na drugu stranu. To je bilo dovoljno da Šobot pobijedi, ali su oni odlučili da pobijedi Stanivuković", zaključio je Dodik.