Kritikovao Stoltenberga
82

Dodik: Ukoliko ne shvate da je Ustav garancija opstanka ovakve BiH ni NATO je neće sačuvati

I. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Nakon što je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg posjetio Bosnu i Hercegovinu, oglasio se i predsjednik RS-a Milorad Dodik te je rekao da je Stoltenberg našu zemlju napustio pogrešno informisan.

Dodik je kazao da u BiH ne postoje secesionističke prijetnje, kako tvrdi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg te da je u BiH na sceni devastacija ustavnog poretka s ciljem prisiljene unitarizacije.

"Svako suprotstavljanje unitarizaciji proglašava se secesionizmom. S obzirom na to da na sastancima u Sarajevu nije bilo moguće da se čuje glas Republike Srpske, s izuzetkom gdje je Cvijanović, i ne čude takve Stoltenbergove izjave", rekao je.

On je poručio da je neshvatljivo da je i sam Stoltenberg propustio priliku da na sastanku u Vijeću ministara čuje glas ministara iz Republike Srpske. Onda, kaže Dodik, BiH ne bi napustio pogrešno informisan.

"Ukoliko se ponašanje dijela međunarodne zajednice nastavi u pravcu devastacije Ustava BiH, a Bošnjaci ne shvate da je Ustav garancija opstanka ovakve BiH, ni NATO je neće sačuvati", zaključio je.