"Simbol deprivatizacije"
54

Draško Stanivuković zatvorio bespravno izgrađeni ugostiteljski objekat u Banjoj Luci

N. V.
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je danas, kako je i najavio ranije, zatvorio ugostiteljski objekat "Kajak", nakon što je njegov Tim za reviziju utvrdio da je izgrađen bespravno.

Utvrđeno je da je ovaj objekat izgrađen bespravno na gradskom zemljištu i to, kako stoji u Regulacionom planu, izgrađen je na mjestu gdje je predviđeno da bude zelenilo.

"Ovo je gradska imovina i više niko neće moći uzimati tu imovinu. Ova traka postaje simbol deprivatizacije grada, a za godinu će postati simbol deprivatizacije cijele zemlje, tako da to nije obična traka. Ova crvena traka predstavlja crvenu liniju koju su oni davno prešli", rekao je Stanivuković.

On ističe kako će ovaj objekat biti porušen jer pripada svim građanima, a da će se iznaći i način da se naplati sve što je stečeno u ovom kafiću, a nauštrb Gradske uprave.

"Ovo svečano zatvaranje je važnije od svih svečanih otvaranja. Ovime počinje nova epoha u Banjoj Luci, gdje su svi jednaki i gdje nema privilegovanih", kazao je on nakon zatvaranja objekta.

Ranije je najavio borbu s nepravilnostima u brojnim ugostiteljskim objektima u Banjoj Luci, uključujući i Akvanu te zgradu u Picinom parku.