Član SNSD-a
47

Državni parlamentarac Miroslav Vujičić zagovara uništenje sigurnosnog sektora BiH

F. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Na konferenciji za novinare održanoj u Istočnom Sarajevu, poslanik u Parlamentu BiH Miroslav Vujičić izrekao je skandaloznu izjavu da bi Nešića podržao samo iz razloga što bi uništio ministarstvo sigurnosti.

"Stotinu razloga je zašto ne treba podržati Nenada Nešića, na to mjesto, a samo jedan razlog je zašto treba podržati. Sve što je do sada radio, dok je rukovodio putevima vidjeli smo kako je radio, tri odrona od Sarajeva do Foče, samo je jedan zakrpljen. Vidjeli smo kako je rukovodio partijom DNS-a. Partija koja je imala preko 100.000 glasova, spala je na 30.000 glasova. Ako bi kojim slučajem bio izabran za ministra u Savjetu ministara, odnosno ministra bezbjednosti vjerovatno bi upropastio i to ministarstvo i to je jedini razlog zašto bi se ja opredijelio da glasam za Nenada Nešića u Savjetu ministara", kazao je Vujičić.

Skandalozno je da državni parlamentarac koji prima platu veću od 5.000 KM mašta o tome da se upropasti ministarstvo sigurnosti države zahvaljujući kojoj živi više nego dobro. Također, iako je javnost navikla da kadrovi SNSD-a daju mrziteljske komentare o svojoj domovini, ovako eksplicitno pozivanje na rad na štetu države je pokazatelj novog stepena nedostatka obraza i manjka morala.

Ova izjava je i pokazatelj da Vujičiću nije u interesu sigurnost ni dobrobit građana Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili bilo koju pripadnost, nego da se u političkom djelovanju oslanja na najniže porive mržnje.

Da Vujičić kada su u pitanju finansije i ne mrzi toliko Bosnu i Hercegovinu, govori to što mu je supruga zaposlena kao pomoćnik generalnog tajnika Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Nadati se da gospođa Vujičić u obavljanju svojih radnih zadataka nije pod uticajem stavova muža o tome kako se treba odnositi prema državnim institucijama.