Optimistične prognoze
659

Dunović: Sigurni smo da će Komšić biti član Predsjedništva BiH

Piše: E. Lj.
Milan Dunović (Foto: Klix.ba)
Milan Dunović (Foto: Klix.ba)
Milan Dunović, kandidat Demokratske fronte za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da imaju razloga za optimizam i da je uvjeren da će Željko Komšić biti član Predsjedništva BiH.

Dunović je zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore.

"Izlazak je bio na očekivanom nivou, nismo ni zadovoljni ni nezadovoljni. Veoma je važno da je izborni proces prošao regularno i u miru", rekao je Dunović.

Optimistično je rekao kako misli da će Željko Komšić biti član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

"Veoma smo sigurni u njegovu pobjedu. Međutim, o informacijama s terena ne želimo govoriti. Istina je da pojedine stranke izlaze s tim podacima, ali u ovom trenutku to ne može biti relevantno", rekao je Dunović.

Generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić rekao je kako je zadovoljan regularnošću izbora, ali da, kada je riječ o rezultatima, ne želi ništa prejudicirati.

Zlatko Miletić (Foto: Klix.ba)
Zlatko Miletić (Foto: Klix.ba)

"Izbori su protekli u fer odnosima, nije bilo previše incidenata, a izlaznost se tokom dana popravila. Nadam se da će u konačnici izlaznost građana na izbore biti veća od 50 posto", rekao je.

Dodao je kako je još uvijek rano govoriti o rezultatima izbora.

"Ne želim ništa prejudicirati, jer ćemo za sat vremena imati određene podatke. Informacije koje imamo s terena ne bismo iznosili. Mislim da su građani BiH prepoznali historijski momenat i ulogu Željka Komšića jer jedino on može integrisati Predsjedništvo BiH za razliku od kandidata koju nas samo brukaju. Prema našim podacima Komšić ubjedlnivo vodi kada je riječ o kandidatima iz reda hrvatskog naroda”, rekao je.

Uvjeren je da će Demokratska fronta ostvariti solidan rezultat na svim nivoima vlasti.

“Imamo 438 kandidata i garantujem da su svi pošteni ljudi”, rekao je.