DF nije dio većine
41

Dunović zbog nove Vlade KS podnio ostavku na poziciju u Zavodu zdravstvenog osiguranja

A. Z.
Milan Dunović (Foto: T. S./Klix.ba)
Milan Dunović (Foto: T. S./Klix.ba)
Milan Dunović podnio je danas neopozivu ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

"Smatram da nova Vlada KS treba u punom kapacitetu preuzeti odgovornost, što podrazumijeva i poziciju na kojoj se nalazim. Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, pa ne bi bilo principijelno ostati na poziciji na kojoj sam se nalazio do formiranja nove većine i nove Vlade KS", kazao je Dunović.

U proteklom periodu, od imenovanja do danas, Upravni odbor je, navodi Dunović, radio odgovorno i transparentno.

"Omogućili smo nastavak postojećih, te uvođenje u sistem novih specijalizacija u svim zdravstvenim ustanovama u KS. Nabavke sredstava i opreme za suzbijanje pandemije smo, u skladu sa Zaključkom Skupštine KS, radili isključivo posredstvom UNDP-a. Omogućili smo zapošljavanje neophodnog kadra u Urgentnom centru Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš', uz saglasnost Vlade KS. Obezbijeđena su sredstva za zapošljavanje u izolatoriju Opće bolnice, ponovo uz saglasnost Vlade KS", stoji u saopćenju.

Navodi da je to samo dio obaveza prema osiguranicima u KS, koje nisu dio "redovnih poslova" i koji su rezultat pandemije.

"Također smo uspjeli usvojiti Uredbu o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranika, te vratili procedure nabavke u sistem koji prepoznaje i Zakon o javnim nabavkama. Bila mi je čast što smo u ovom teškom i izazovnom vremenu svojim radom mogli pomoći svojim sugrađanima i pružiti im potporu u cilju što boljeg i efikasnijeg savladavanja pandemije", poručio je Dunović.