Jedan je na slobodi
99

Duran se družio s Frelihom i Berberovićem, povezani su s ubistvima četiri žene u Sarajevu

Klix.ba
Sarajevo je iznova potreseno novim slučajem ubistva žene. Nadiru Sahačić je u ponedjeljak navečer na svirep način ubio Mirza Duran, osoba za koju se ispostavilo kako uopće nije poznavao ubijenu Sahačić.
Naime, Duran je boravio kod prijatelja koji je prvi komšija ubijenoj Sahačić. Oni su se prije ubistva nesretne žene zajedno drogirali.

Duran je ubistvo počinio sa dva noža, a veći broj ubodnih rana je pronađen na tijelu žrtve.

Društvenim mrežama su se proširile fotografije koje prikazuju da se Duran intenzivno družio sa Harisom Frelihom, koji je ubio Lejlu Suljić 2022. godine na pješačkom prijelazu na Ilidži.

Mirza Duran i Haris Frelih, objava iz 2016. godine
Mirza Duran i Haris Frelih, objava iz 2016. godine

Suljić je bila u komi tri mjeseca nakon čega je preminula.

Iako su zajedničke fotografije objavljivali na profilu koji je Frelih ranije koristio, Duran mu je prijatelj i na novom profilu. Redovno su jedan drugome objave označavali sa "sviđa mi se".

Duran je ranije objavljivao i fotografije sa Arminom Berberovićem koji je u maju prošle godine automobilom ubio Azru Spahić i Almu Suljić u sarajevskom naselju Marijin Dvor.

Armin je tog kobnog 26. maja u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole upravljao Mercedesom kojim je usmrtio nesretne djevojke.

Mirza Duran i Amrin Berberović, objava na Facebooku iz 2012. godine
Mirza Duran i Amrin Berberović, objava na Facebooku iz 2012. godine

Bitno je naglasiti da se Frelih trenutno nalazi na slobodi, jer mu suđenje nikad nije počelo. Porodica ubijene Lejle je više puta pozivala na nepravdu u ovom slučaju.

Da tragedija bude još veća, nedavno je preminuo i njen brat Amar Suljić, koji se razoblio nakon ubistva sestre.