Mezarje Kovači
1.4k

Džaferović: Mudrost i tolerancija koju je imao Alija Izetbegović danas su potrebni BiH

V. K.
Šefik Džaferović (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: D. S./Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović govorio je danas na Šehidskom mezarju Kovači povodom obilježavanja dana rođenja prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića te je istakao kako je on najznačajnija ličnost u modernoj historiji BiH.
Džaferović je poručio kako je Alija Izetbegović bio čovjek koji se nalazio na čelu BiH u najvažnijim vremenima za državu.

"Alija Izetbegović je najznačajnija ličnost u modernoj historiji Bosne i Hercegovine. Bio je na čelu BiH onda kada je ona ostvarila svoju nezavisnost i onda kada se branila od agresije. BiH je odbranjena od agresije i izgrađuje se u miru. To su epohalna postignuća i uvijek ćemo biti zahvalni na svemu što je učinio za BiH", rekao je Džaferović.

Poručio je kako su Aliju Izetbegovića krasile određene osobine koje su danas prijeko potrebne Bosni i Hercegovini.

"Koristit ćemo svaku priliku da se sjećamo, odajemo poštovanje i da se zahvaljujemo na tome što je uradio za sve nas. Ono što bih istakao je da su mudrost, tolerancija i razumijevanje Alije Izetbegovića za sve društvene procese, nešto što je danas prijeko potrebno Bosni i Hercegovini", rekao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović