Izbjegao duele
274

Efendić odbio debate sa Selimbegovićem: "Nije dovoljno pristojan ni ozbiljan"

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić odbio je učešće u predizbornim debatama sa svojim protukandidatom Mirzom Selimbegovićem, a sada je javno "objasnio" razlog za takvu odluku.
"U svim dosadašnjim izbornim ciklusima učestvovao sam u tv debatama, i sa time nemam nikakav problem. Međutim, smatram da ovaj put protivkandidat nije dovoljno pristojan, a ni ozbiljan da bi s njime vodio bilo kakvu debatu", naveo je.

Efendić je ovo napisao na svom Facebooku ponukan Selimbegovićevom prozivkom nakon što je Efendić odbio debatu u Klix Studiju, a potom i na TV Sarajevo.

"Odbiti debatu sa jedinim protukandidatom puno govori. To pokazuje jedan poseban nivo bahatosti, potcjenjivanja birača i umišljenosti. Efendić nema hrabrosti da se suoči sa bilo kakvim pitanjima koja ne dolaze isključivo od protukandidata već i od samih građana. Posebno se to odnosi na nejednak tretman pojedinih naselja i ulica u Novom Gradu, blokiranja određenih projekata, načina na koji finansira kampanju… Siguran sam da takvo bahato ponašanje pripada prošlosti, a ne budućnosti. Šta više, odbijanje debate pokazuje da Efendić ne želi biti načelnik Novog Grada, da se te pozicije stidi i da želi isključivo da se bavi višim nivoima vlasti kako bi zadovoljio svoje ambicije", izjavio je Mirza Selimbegović.

Klixov poziv za učešće u debati iz Sarajeva su odbili kandidati Benjamina Karić (Novo Sarajevo), a potom i Nedžad Koldžo, koji ne želi u debatu bez Karić. Pozive su odbili i Irfan Čengić (Stari Grad), Fuad Kasumović (Zenica), Draško Stanivuković (Banja Luka), Miloš Vučić (Srebrenica).