Direktor MC Srebrenica
0

Emir Suljagić opet ispitan u Policijskoj upravi Zvornik, osumnjičen da je prijetio policajcu

N. Ž.
Emir Suljagić (Foto: N. G./Klix.ba)
Emir Suljagić (Foto: N. G./Klix.ba)
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić opet je ispitan u Policijskoj upravi Zvornik, ovoga puta jer je optužen da je prijetio policajcu.
Kako je Suljagić objavio na društvenoj mreži X (bivši Twitter), pozvan je na razgovor zbog prijetnji za koje on tvrdi da se nisu desile.

"Ove optužbe su potpuna laž. Pravi razlog za ovo ispitivanje je taj što sam kontaktirao policijskog službenika da pitam zašto zove moje osoblje i postavlja pitanja o mojoj sigurnosti kao dio nezvanične istrage.

Također sam policiji pružio dokumentarni dokaz koji sugerira ko bi mogao biti iza ove privatne istrage koja ugrožava moju sigurnost", opisao je Suljagić.

Naveo je i da ova situacija "opisuje situaciju sličnu aparthejdu koju prolaze nesrbi pod režimom službene Banja Luke."

[RELATED]1803397416273449436[/RELATED]

Podsjetimo, Suljagić je ranije ovog mjeseca pozvan na saslušanje u svojstvu osumnjičenog, također u PU Zvornik, zbog "izazivanja mržnje."

On je tada odbio saslušanje, uz obrazloženje da tu nije prisustvovao njegov advokat. Pored toga, Suljagić je, zajedno s Reufom Bajrovićem i Bakirom Izetbegovićem, saslušan u sjedištu SIPA-e zbog izazivanja mržnje.