Načelnik Sanskog Mosta
75

Faris Hasanbegović: Niko ovo nije mogao predvidjeti, mi smo miran grad

E. M.
Faris Hasanbegović (Foto: E. M./Klix.ba)
Faris Hasanbegović (Foto: E. M./Klix.ba)
Načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović u izjavi za Klix.ba, ispred Gimnazije u kojoj se dogodilo stravično trostruko ubistvo, je kazao da ovo niko nije mogao predvidjeti te da će općina proglasiti dan žalosti.

Hasanbegović je kazao da je ne tako davno u okolini Sanskog Mosta bilo počinjeno trostruko ubistvo, ali ne ovakvog tipa gdje je radni kolega ubi kolege s kojima je radio više od 20 godina.

"Niko ne može biti spreman za ovaj događaj. Danas je cijeli grad zaprepašteno pokušao pronaći razloge zbog čega bi neko ili bilo ko mogao doći u iskušenje da ubije troje radnih kolega s kojima je radio više desetina godina. Naravno, ne postoji opravdanje, ali ljude pokušavamo shvatiti, šta se desilo", kazao je Hasanbegović.

Dodao je da je tok događaja jasan policijskim organima, ali da sami uzroci događaja nisu poznati.

"Zašto je osoba koja je i sugrađanima poznata kao osoba koja je mirna, normalnog umjerenog ponašanja, došla u iskušenje da podigne ruku na svoje najbliže suradnike i samog sebe i vjerujem da nikada to neće biti jasno. Ovo je izuzetno težak dan za porodice ubijenih, ali i ubice. Ovo je najteži dan za sve u životu", izjavio je Hasanbegović te dodao da je uz porodice ubijenih te im je iskazao iskrenu sućut uz poruku da se nada da je ovo izolovan slučaj.

Pojasnio je da Sanski Most u odnosu na druge općine spada u najmirnije općine po kriminalu i drugim djelima te da je ovaj događaj nešto za što nisu bili spremni ni u zadnjim noćnim morama.

Termin dženaza i sahrane još nije poznat, a općina Sanski Most će proglasiti Dan žalosti.

"Šta će se dešavati mi ne znamo. Ne znamo koliko će tužilaštvo raditi istragu i obdukciju tijela ubijenih. Mi ne znamo termine sahrane i dženaza još uvijek, ali će biti proglašen dan žalosti i bit će organizovana komemoracija kako bismo se oprostili od naših sugrađana", pojasnio je načelnik Sanskog Mosta te da će dati sve od sebe da posjeti porodice ubijenih.