Nakon pisanja Klix.ba
53

Fatima Mataradžija (71) koja je sinoć nestala ispred Begove džamije pronađena u Butmiru

M. G.
Fatima Mataradžija (71), starija žena koja je nestala sinoć u Sarajevu, pronađena je na području Butmira, potvrdio je za Klix.ba član porodice.
Pronalazak je uslijedio nakon što je jedan sugrađanin vidio vijest o njenom nestanku na našem portalu, te odmah obavijestio porodicu da ju je prepoznao u svom naselju.

Porodica Fatime Mataradžije ranije je uputila apel za pomoć u potrazi, naglašavajući da je Fatima bolovala od Alzheimerove bolesti praćene jakom demencijom, što je otežavalo njeno kretanje i snalaženje.

Nestala je sinoć oko 21:30 sati ispred Begove džamije u Sarajevu. U trenutku nestanka, na sebi je imala smeđkasti pulover dugih rukava i šalvare sa crno-žutim šarama.

Porodica je izrazila zahvalnost sugrađaninu koji je prepoznao Fatimu i odmah obavijestio porodicu, kao i svima koji su se uključili u potragu.

Također, ponovo apeluju na sve građane da budu pažljivi i spremni pomoći u sličnim situacijama, posebno kada su u pitanju osobe s poteškoćama kao što su Alzheimerova bolest i demencija.