Nisu saopćili detalje
97

FUP pronašao osobu koja je sarajevskim školama slala dojave o postavljenim bombama

S. Š.
Dojava o postavljenoj bombi je krajem septembra stigla i na adresu Srednje muzičke škole u Sarajevu (Foto: I. L./Klix.ba)
Dojava o postavljenoj bombi je krajem septembra stigla i na adresu Srednje muzičke škole u Sarajevu (Foto: I. L./Klix.ba)
Osoba koja je u proteklom periodu slala prijeteće poruke o postavljenim eksplozivnim naprava u školama je identifikovana.

Policijski službenici Federalne uprave policije Odjeljenja za borbu protiv terorizma, postupajući po zahtjevu nadležnog tužilaštva, identifikovali su jednu osobu koja je u proteklom periodu putem e-mail korisničkog računa slala poruke školama o postavljenim eksplozivnim napravama.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sa nadležnim tužilaštvom u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

Podsjećamo, krajem septembra, kao i tokom ovog mjeseca, na adrese škola širom Sarajeva stizale dojave o postavljenim bombama. Upravo takav slučaj bio je i jučer, u ponedjeljak, kada je u nekoliko škola u Kantonu Sarajevo dojavljeno da je postavljena eksplozivna naprava.

Također, iz FUP-a nisu saopćili ni identitet osobe niti neke dodatne podatke.

Važno je istaknuti da je nakon provedenih KDZ pregleda utvrđeno da su sve dojave o postavljenim bombama bile lažne.