Promo / Gastroid centar organizira obuke u ugostiteljstvu i osigurava posao za uspješne polaznike
Po uspješnom završetku obuke, kandidati dobivaju certifikat o stečenim vještinama i mogućnost zaposlenja u jednom od partnerskih ugostiteljskih objekata na minimalno 6 mjeseci. Nakon obuka za konobare, kandidati imaju mogućnost usavršavanja svojih vještina kroz ostale obuke u hotelijerstvu i ugostiteljstvu – barmen, hotelski i restoranski menadžer, itd.
Polaznici će tokom obuke usvojiti potrebne radne vještine i znanja, a obzirom na veliku potražnju za kvalitetnim radnim kadrom u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, kandidati imaju veliku priliku za napredovanjem. Turizam kao jedna od najbrže rastućih gospodarskih grana u BiH nudi priliku za rad u dinamičnom radnom okruženju, mogućnost konstantnog razvoja i mogućnost ostvarivanja nadprosječnih primanja.
Promocija zanimanja u ugostiteljstvu će se održati 22.09.2017. u 15.00 u Hotel by Gastroid (Nike Kolumbića Šake 78, Sarajevo). Pozvani su potencijalni kandidati, kao i budući poslodavci. Gastroid Centar će se predstavljati na Konjic Food Fest-u 2017 4. i 5.oktobra, na Sajmu zapošljavanja u Sarajevu, kao i na Sarajevkom festivalu turizma (SFT) 19.-21.oktobra.
Gastroid centar je osnovan 2014. godine uz podršku Švicarske Ambasade, program "Prilikaplus" i firme Tofi Sarajevo. Program obuka se bazira na praktičnoj i teoretskoj nastavi s posebnim naglaskom na izvođenje praktičnog dijela obuka koji čini 80% nastavnog programa. Obuke vodi tim iskusnih predavača/-ica sa zavidnim karijerama u hotelijerstvu i ugostiteljstvu.
Za ostvarivanje uvjeta za upis na obuke za konobare/-ice, kandidati moraju da budu:
- Nezaposlene osobe prijavljene na Zavodu za zapošljavanje Novi Grad
- Stručna sprema: minimalno SSS
- Dob: 18-40 godina starosti
- Vrlo dobro poznavanje engleskog jezika
- Rad na računaru – osnovni kompjuterski programi
- Poželjno poznavanje drugog stranog jezika (njemački, turski, arapski)
- Ozbiljnost, spretnost i fleksibilnost u radu
- Susretljivost i spremnost na timski rad
- Radno iskustvo u ugostiteljstvu za pohađanje obuke nije neophodno
Obuka se izvodi u centru Gastroid u Sarajevu, a praktični dio obuke kandidati obavljaju u partnerskim ugostiteljskim objektima. Konkurs ostaje otvoren do 24.09.2017.
Prijavni obrazac se ispunjava na web stranici.