Udruženje "Svjetlo grada"
71

Goraždani pokrenuli akciju za pomoć porodicama čija je imovina uništena u požaru

E. A.
Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba
Humanitarno udruženje "Svjetlo grada" pokrenulo je akciju prikupljanja sredstava za pomoć porodicama Jašarević i Ćorić, čija je imovina uništena u požaru koji je izbio prije dva dana u Višegradskoj ulici u Goraždu.

Porodica Jašarević izgubila je gotovo svu imovinu, dok je u znatnoj mjeri oštećen i stan porodice Ćorić.

"Njima je pomoć itekako potrebna, zato smo odlučili da pokrenemo akciju prikupljanja sredstava za obje porodice čiji su stanovi stradali u požaru. Jedan stan je u potpunosti uništen, dok je drugi u dobroj mjeri oštećen. U razgovoru sa njima dogovoreno je da se akcija provodi u etapama. Udruženje će prikupiti sredstva za prvu fazu koja se odnosi na adaptaciju podova i zidova, druga faza odnosi se na stolariju dok će se u narednom periodu razmotriti i mogućnost nabavke uništenog namještaja, bijele tehnike i odjeće. Sugrađani i prijatelji su već obavili grubo čišćenje stana, a naše članice preuzele su odjeću na čišćenje i pranje", kaže Admir Hadžić, predsjednik Humanitarnog udruženja "Svjetlo grada".

Podsjeća da su građani Goražda bezbroj puta do sada pokazali humanost te da će sanacija nastale štete biti završena brzo.

"Svi koji žele pomoći, mogu to učiniti uplatama na račun Udruženja otvoren kod BBI banke, a također novac se može predati našim volonterima ili jednostavno ubaciti u humanitarne kutije koje se nalaze u brojnim ugostiteljskim i trgovačkim objektima u Goraždu", ističe Hadžić.

Svi koji to žele akciju mogu podržati uplatom novčanih sredstava na žiro račun Udruženja.

Broj računa je 1415255320023297 otvoren kod BBI banke u Goraždu sa naznakom /sanacija posljedica požara/.