Objavljen i snimak
93

Goražde zahvatilo jako nevrijeme, padao i grad: Čeka nas nekoliko vremenski nestabilnih dana

I. Sa.
Foto: Bh. meteo
Foto: Bh. meteo
Goražde i okolna mjesta zahvatilo je jako nevrijeme sa ledom tokom poslijepodnevnih sati.

Jučer je u mjestu Šerići kod Živinica također padao led promjera od devet do 10 centimetara, a slično vrijeme je bilo u Doboju i Semberiji.

Kada je riječ o prognozi Federalnog meteorološkog zavoda, narednih dana nas očekuje nestabilno vrijeme širom zemlje. Mogući su grad, lokalni pljuskovi i grmljavina te se očekuju nešto niže temperature nego prethodnih dana.

U utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepeni.