U blizini kasarne
4

Grad Doboj ustupio zemljište MUP-u RS za potrebe žandarmerije

SRNA
S potpisivanja ugovora (Foto: RTRS)
S potpisivanja ugovora (Foto: RTRS)
Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas su potpisali sporazum o prenošenju vlasništva bez naknade nad zemljištem u vlasništvu grada na MUP RS-a za potrebe izgradnje objekta za smještaj Jedinice žandarmerije dobojske Policijske uprave.

Lukač je novinarima u Doboju izjavio da ovo predstavlja veliku pomoć za MUP Republike Srpske i naveo da slijedi izrada idejnog rješenja budućeg objekta Jedinice žandarmerije, a zatim i dobijanje neophodnih dozvola za gradnju.

On je ukazao na dobre odnose sa Gradskom upravom u Doboju na unapređenju rada policije, kako bi se poboljšala bezbjednost građana u ovoj i lokalnim zajednicama u nadležnosti dobojske Uprave.

"Policijska uprava u Doboju je poslije banjalučke jedna od najvećih, tako da nam ova ulaganja mnogo znače na unapređenju rada policije", izjavio je Lukač.

Jerinić je rekao da je Skupština grada dala saglasnost na ovaj sporazum i davanje zemljišta za trajni smještaj žandarmerije na površini od 5.226 metara kvadratnih koji se nalazi u neposrednoj blizini kasarne Oružanih snaga BiH "Vojvoda Radomir Putnik".

On je kao naredni najavio projekat trajnog rješavanje Policijske stanice dva u Ustaničkoj ulici. Jerinić je podsjetio da je Skupština grada Doboja u augustu usvojila odluku o angažovanju 173.832 KM, namijenjene Policijskoj upravi u Doboju, na ime pomoći za sanaciju fasade objekta ove uprave u Ulici Svetog Save.

Sastanku je prisustvovao i načelnik Policijske uprave u Doboju Slobodan Radinković.