Nagrada za znanje
0

Grad Konjic upriličio svečani prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola

S. Š.
Svečanost za učenike generacije osnovnih i srednjih škola u Konjicu
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, zajedno sa svojim saradnicima, upriličio je svečani prijem za učenike generacije osnovnih škola i Srednje škole Konjic.

Svečanost su upotpunili i nagrađeni učenici na kantonalnim, federalnim i internacionalnim takmičenjima i njihove mentore, kao i najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola na literarnom konkursu raspisanom u povodu Dana grada Konjica pod nazivom "Svome gradu za rođendan, perom ispisujem ljubav".

"Posebna mi čast i zadovoljstvo biti u društvu mladih obrazovanih ljudi, koji svojim uspjesima pokazuju da ovaj grad ima vrijedne i marljive učenike, koji svojim znanjem staju rame uz rame uz mlade koji nižu uspjehe iz većih gradova i sredina, pronoseći tako ime Konjica daleko u svijet. Iza svakog uspjeha su sati i sati truda, zalaganja, odricanja, zato vam čestitam na vašoj upornosti i požrtvovanosti, koja je rezultirala vašim uspjesima", kazao je gradonačelnik Ćatić te učenicima uputio iskrene čestitke i lijepe želje u nastavku njihovog obrazovanja.

"Grad Konjic je tu da vas maksimalno podrži na vašem putu uspjeha kroz stipendiranje, nagrađivanje, omogućavanje vašeg usavršavanja. Iskoristite svoju mladost i trudite se od sebe dati ono najbolje. Želim vam mnogo sreće u vašim budućim obrazovnim koracima", dodao je Ćatić.

Učenicima generacije u školskoj 2021/2022.g, najuspješnijim na kantonalnim, federalnim i internacionalnim takmičenjima, te najuspješnijim na raspisanom literarnom konkursu ovom prilikom uručene su novčane nagrade i knjige.

Grad Konjic ovom prilikom zahvalio se i mentorima na nesebičnom radu sa učenicima i podršci u postizanju njihovih uspjeha.

U ime učenika generacije i svih nagrađenih učenika Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću za gostoprimstvo i pažnju zahvalila se učenica generacije Srednje škole Konjic Belma Pirija.

"Lijep je osjećaj znati da se naš trud uvažava i cijeni, zadovoljstvo mi je nositi tutulu učenice generacije", kazala je Belma Pirija zahvaljujući se ovom prilikom i profesorima na trudu tokom njihovog školovanja.

Tokom prijema naglašeno je da će od naredne školske godine Grad Konjic osim za učenike generacije Srednje škole Konjic, obezbjediti stipendije i za učenike generacije osnovnih škola.

Svečanosti koja je održana u Kino sali Narodnog univerziteta uz učenike su prisustvovali mentori i direktori obrazovnih ustanova, a svojim nastupom svečanost su uljepšali učenici Osnovne muzičke škole s pravom javnosti “Rezonanca”.