Vozači, oprez
53

Gužve na graničnim prijelazima širom BiH, na Bijači kilometarske kolone

V. K.
(Foto: Klix.ba)
S krajem radne sedmice na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini bilježe se velike gužve, a to se naročito odnosi na jug države.

Dok jedni odlaze na more, drugi građani se vraćaju sa odmora pa su tako na nekoliko graničnih prijelaza zabilježene veće gužve i čekanja.

Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Osoje, Orašje, Bosanska Dubica, Doljani, Gabela Polje i Bijača.

Na graničnom prelazu Gradina duge su kolone u oba smjera. Čekanja na graničnim prelazima podložna su čestim izmjenama.

Kada je riječ o Graničnom prijelazu Bijača, tu se bilježe kilometarske kolone na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a razlog za to prvenstveno leži u činjenici da je u funkciji samo jedan šalter prilikom prelaska granice.

"Mnogi će u poslijepodnevnim satima na put, a posebno pojačan promet vozila očekujemo na putu Sarajevo-Mostar. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog aktuelnih radova iz BIHAMK-a su izdvojili i magistralne puteve: Semizovac-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača.