Nakon prijetećih dojava
170

Helez: Naredio sam povišene mjere osiguranja u OSBiH, građani ne treba da strahuju

B.H.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez poručio je kako je naredio da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte komandi, jedinica, objekata i skladišta naoružanja i municija u sastavu Oružanih snaga BiH.
"Nažalost, svjedočimo eskalaciji ratnih dešavanja na Bliskom Istoku i u Ukrajini. S tim u vezi, potencijalnim refleksijama na Bosnu i Hercegovinu, naredio sam da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte komandi, jedinica, objekata i skladišta naoružanja i municija u sastavu Oružanih snaga BiH u cilju zaštite personalna, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH", poručio je Helez.

Dodao je kako su mjere su preventivnog karaktera te da će biti na snazi do daljnjeg.

"Građani u Bosni i Hercegovini ne treba da strahuju, sigurnosna situacija u našoj zemlji je stabilna i nema nikakvih informacija ni naznaka da će doći do njenog narušavanja. Povišene mjere obezbjeđenja se isključivo odnose na vojne objekte", istakao je Helez.

Podsjećamo, Oružane snage Bosne i Hercegovine podigle su stepen sigurnosti u sigurnosnim/vojnim objektima u državi zbog prijetećih dojava koje su stigle jučer u 15 sati.