Stacioniran u Trebinju
147

Helikopter MUP-a Srbije će napustiti Bosnu i Hercegovinu, poslana nota Ministarstvu vanjskih poslova

N. Ž.
Helikopter MUP-a Srbije (Foto: Facebook)
Helikopter MUP-a Srbije (Foto: Facebook)
Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini poslala je notu Ministarstvu vanjskih poslova BiH gdje se traži odobrenje da helikopter MUP-a Srbije napusti Trebinje sutra, 21. juna.

Kako se navodi u noti koja je poslana MVP BiH, a u koju je imao uvid Klix.ba, helikopter bi trebao poletjeti sutra u 6:00 sati ujutro te napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, dolazak ovog helikoptera u Bosnu i Hercegovinu, odnosno njegov najavljeni ostanak na teritoriji naše zemlje tokom ljeta, izazvao je brojne kontroverze.

Iako isprva nije bilo reakcije državnih institucija na dolazak helikoptera MUP-a Srbije, za Klix.ba je potvrđeno da je potvrdu za slijetanje dalo Ministarstvo odbrane BiH.

Međutim, još nije potpuno jasno koja institucija je prvobitno dala dozvolu da ovaj helikopter ostane u BiH tokom ljetnog perioda.

Vrijedi istaći da je dolazak ovog helikoptera iz Srbije bio pod posebnim fokusom zbog "svesrpskog sabora", gdje je dogovoren i memorandum o saradnji ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.