Poruka nakon tragedije
74

Hota Muminović: Ne smije biti mjesta nasilju u našim školama i životima

A. Ku.
Foto: Facebook/Naida Hota Muminović
Foto: Facebook/Naida Hota Muminović
Trostruko ubistvo u Gimnaziji Sanski Most potreslo je stanovnike Bosne i Hercegovine (BiH). Mehemed Vukalić je ubio direktora škole Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan i školsku sekretaricu Nisvetu Kljunić.
O ovom tragičnom slučaju se oglasila i ministrica za nauku i obrazovanje Kantona Sarajevo (KS) Naida Hota Muminović.

Ona je kazala da je današnja tragedija duboko potresla.

"Izgubili smo tri dragocjena života, ljude koji su posvetili svoje živote obrazovanju i brizi o našoj djeci. Taj gubitak je nenadoknadiv, i riječima je teško izraziti tugu koju svi osjećamo. Uime Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, kao i u svoje lično ime, želim uputiti izraze saučešća porodicama i prijateljima žrtava. Dijelimo tugu i bol sa svim učenicima, roditeljima i osobljem škole koji su pogođeni ovim strašnim događajem", rekla je Hota Muminović.

Dodala je da je važno da u teškim trenucima budemo tu jedni za druge.

"Ne smije biti mjesta nasilju u našim školama, našim zajednicama, niti u našim životima. Zajedno moramo raditi na promiciji zaštite mentalnog zdravlja, izgradnji sigurnijeg i boljeg okruženja za našu djecu i za sve nas. To je dug proces koji traži dobre pristupe, resurse i stalni rad", zaključila je Hota Muminović.