KRitikovala sankcije
151

I nakon Dodika - Dodik, barem ako se Sanja Vulić pita: Budućnost RS-a je Igor Dodik

M. G.
Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ponovo je izazvala kontroverze svojim izjavama, ovaj put kritikujući nove sankcije američkog Ministarstva finansija za sedam subjekata i dva fizička lica.

Vulić nije štedjela riječi, okomivši se na američkog ambasadora Michaela Murphyja, optužujući ga za "srbomržnju" i pristrasnost prema Miloradu Dodiku.

Prema Vulić, Murphy je svoju energiju usmjerio na kažnjavanje što većeg broja srpskih kompanija i pojedinaca. Njen oštar ton i žestoke optužbe još jednom su pokazali koliko je bliska s Dodikom i SNSD-om, često zanemarujući objektivnost i kritičko razmišljanje.

"Odlazeći kvazi ambasador Murphy je svu svoju energiju usmjerio na kažnjavanje što većeg broja srpskih kompanija i pojedinaca. Dokazani srbomrzac, Marfi, dokazao je da njegova opsjednutost Miloradom Dodikom prelazi sve granice racionalnog," izjavila je Vulić.

Kritikujući Murphyja, Vulić je dodala da on "spaja nespojivo" i "kažnjava ljude bez dokaza i pokrića," crtajući mete na čelima nevinih i ostavljajući porodice bez osnovnih primanja. Njene izjave ukazuju na kontinuirano podilaženje Dodiku i njegovoj političkoj agendi, bez obzira na sve očigledne nedostatke i kontroverze.

"Budućnost Republike Srpske je u obrazovanim, mladim i sunarodnicima posvećenim ljudima što Igor Dodik jeste. Marfi to nikada shvatiti neće jer je on čovjek bez pripadnosti, bez emocije i vizije. Majkl Marfi je čovjek mržnje, bluda i razdora, a vrijeme je pokazatelj svega," zaključila je Vulić.

Ovaj posljednji istup Sanje Vulić samo dodatno potvrđuje njenu nesposobnost da kritički sagleda situaciju i objektivno procijeni političke poteze, što je čini još jednom marionetom u rukama Milorada Dodika i SNSD-a.