Tijesna utrka
54

Iako je situacija neizvjesna Adnan Bjelić proslavio pobjedu u utrci za gradonačelnika Srebrenika

A. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Iako je situacija prilično neizvjesna, shodno veoma tijesnoj utrci po broju glasova, kandidata NiP-a, SDP-a i Naše stranke Adnan Bjelić večeras je sa simpatizerima proslavio svoju pobjedu u Srebreniku.

Preliminarno, kandidat NiP-a, SDP-a i Naše stranke je pobijedio u utrci za gradonačelnika Srebrenika, a nakon toga Adnan Bjelić se obratio građanima, posebno biračima.

Naime, Centralna izborna komisija BiH je objavila preliminarne i nekompletne rezultate prijevremenih lokalnih izbora. Shodno njima, obrađeno je 92,54 posto glasova i kandidat Trojke Adnan Bjelić vodi sa 100 glasova razlike u odnosu na SDA-ovog Nermina Tursića.

Nadalje, prema podacima CIK-a, u Srebreniku je ostalo još otprilike 900 glasova da se prebroji. S druge strane, stranački podaci nose Bjeliću pobjedu, koji je shodno tome i upriličio obraćanje građanima.

Izborna noć

Ponosan sam na ono što smo postigli u proteklim danima, ponosan sam na svakog od vas. Prije svega zahvalu upućujem Bogu dragom koji mi je dao snage da istrajem na ovom putu. Hvala vam dragi sugrađani za podršku koju ste mi pružali, a u narednom periodu rame uz rame nastavit ćemo raditi kako bi od Srebrenika napravili sredinu ugodnu za življenje, svi zajedno ne gledajući ko je ko.Moja snaga su ljudi, moja vizija je jednakost i prosperitet, a moja dova Svevišnjem je da nam pomogne na pravome putu.Nastavljamo onako kako smo i počeli, iskreno, dostojanstveno i za dobrobit svih podjednako! Srebrenik je pobjedio!#Bjelic23 #Plan60 #Srebrenik

Posted by Adnan Bjelić on Sunday, February 5, 2023

"Prije svega se želim zahvaliti svim građanima Srebrenika koji su iskoristili pravo glasa, ali i želim pozvati sve one koji nisu, jer ne treba uvijek kritikovati, nego treba iskoristiti svoje pravo. U narednom periodu nadam se da ću implementirati onaj program koji sam predstavio i pozivam sve političke subjekte koji su me poodržali i one koji nisu da od sutra radimo za dobrobit Srebrenika", poručio je Bjelić.

Kako je dodao ponosan je na ono što su postigli u proteklim danima, ali i na svakog birača.

"U narednom periodu rame uz rame nastavit ćemo raditi kako bi od Srebrenika napravili sredinu ugodnu za življenje, svi zajedno ne gledajući ko je ko. Moja snaga su ljudi, moja vizija je jednakost i prosperitet, a moja dova Svevišnjem je da nam pomogne na pravome putu. Nastavljamo onako kako smo i počeli, iskreno, dostojanstveno i za dobrobit svih podjednako. Srebrenik je pobijedio", naglasio je Bjelić.

Pravo glasa u Srebreniku imalo je nešto više od 39 hiljada građana, a glasalo je 12.882 birača ili 33,57 posto.

Građani su svoje pravo mogli ostvariti na 67 biračkih mjesta koja su bila otvorena do 19 sati, nakon čega je uslijedio proces prebrojavanja glasova.