Odgovor na najave
163

Isak: Dodik se uspio samo "mirno razdružiti" sa bankama i debitnim karticama

I. Sa.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se povodom najave da će Vlada RS-a sutra podnijeti sporazum o "mirnom razdruživanju" bosanskohercegovačkih entiteta.

"Ni do kakvog 'razdruživanja' bosanskohercegovačkih entiteta neće doći. Razdružiti se mogu samo veze koje su ranije bilo udružene, a Bosna i Hercegovina je država koja nije nastala udruživanjem njenih entiteta. Republika Srpska postoji samo kao administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine i nikako drugačije ne može i neće postojati. Milorad Dodik uspio je u proteklom periodu jedino se 'mirno razdružiti' sa komercijalnim bankama i debitnim karticama koje više ne može koristiti zbog uvedenih sankcija", naveo je Isak te dodaje:

"Na štetu državljana Bosne i Hercegovine, koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta u bh. entitetu RS-a, uspio je 'mirno razdružiti' ekonomiju ovog entiteta sa stranim investitorima koji ne žele ulagati u bh. entitet RS-a zbog politike SNSD-a. I tome se ne trebamo radovati jer u bh. entitetu RS-a žive naši državljani koji trpe i čiji džepovi osjete posljedice sumanute politike Milorada Dodika".

Isak je zaključio da, umjesto što Dodik troši vrijeme i resurse na sporazume koji su beskorisni i koji nikada neće biti potpisani, preporučuje da se posveti razmišljanju o sporazumu od kojeg bi mogao imati neku koristi – Sporazumu o priznanju krivnje između optuženog Milorada Dodika i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.