Molba zastupnicima
1

Isak o lažnim dojavama: Sve ćemo riješiti, ali je žalosno da neki kantoni imaju više novca od FUP-a

A. L.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Federacije BiH Ramo Isak odgovarao je pred današnju sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije na zastupnička pitanja.

Tom prilikom je komentarisao lažno prijavljivanje dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u školama širom Bosne i Hercegovine, a posebno u Sarjevu.

Kazao je da Federalna uprava policije ima potrebnu opremu da riješi ovaj problem.

"Sva krivična djela koja su počinjena lažnim prijavama o dojavljenim bombama su rješena osim ovih novih, a i to će biti riješeno. Zahvaljujući FUP-u, kantonalnim policijama i OSA-i sva krivična djela vezana za to su rješena. Imamo opremu, možemo odgovoriti zadatku, sad je sve u nadležnosti tužilaštva i sudova", kazao je.

Požalio se na to da kantonalne policije dobijaju više novca od FUP-a.

"Kad ste pominjali tu opremu, moram nešto da kažem. Pošto uskoro ide prijedlog budžeta, molim vas da malo sjednete i pogledate budžet policije i vidjet ćete da svaka kantonalna policija ima veći budžet od FUP-a koji radi 90 posto predmeta na prostoru Federacije. Uzmite to u obzir. Ovo je jedna molba. Prepoznatajte FUP. Žalosno je da i Sarajevo i Tuzla i Zenica imaju veći budžet, a FUP radi 90 posto predmeta u Federaciji", kazao je.